Bizzy op de CT

Foto's zijn van Google maps, sommige plekken zijn niet zoals het lijkt, bv hele hoge gras struiken en bergen waardoor je de hond niet meer zag, afstanden waren ongeveer tussen de 150 en 200 meter

We begonnen met de konijnen proef en ondanks dat ze 3 apporten binnen had wisten we pas op het moment dat ik bij het publiek was wat er aan de hand was...en dat is dus geen diploma zouden halen. De duiven proef was mijn laatse, op zich zou je denken een bizzy proef, maar het ging gewoon mis en we zouden toch geen diploma ontvangen dus daarom de keuze om bizzy te sparen en terug te halen bij de laatste blinde

Proef 1 Duiven trek Simpel...zou je denken. Grote veld 2 hutjes je loopt naar een net zet je hond voor het net, je loopt zelf achter het net en de keurmeester begint zijn verhaal....wordt geschoten ik mag naar mijn hond en mag haar inzetten dat is een mark, op de terug weg wordt weer geschoten links van me, ik kijk en probeer te zien waar het valt kon moelijk zien en ik kijk of Bizzy het ook gezien had( fout van me! Ik moest goed markeren) omdat....Bizzy zou namelijk onmogelijk het gezien kunnen hebben omdat het achter het hutje vil. Bizzy brengt de eerste duif die ze prachtig gemarkeerd had en ze geeft me aan...ik weet het!!! Dus ik zet haar in....ja...ze wist ongeveer....en ik ook....ik dacht namelijk dat in de greppel gevallen was( althans..ik gokte erop) maar blijkbaar was in de bosjes gevallen, om het verhaal niet al te lang te maken....bizzy komt uit eindelijk met de duif, maar dat heeft erg veel tijd gekost en vooral energie, de 3de was een blinde, blijkt achter het mark hutje van de eerste geapporteerde mark, ik zet haar in, door de sterk wind werd ze behoorlijk weg gedreven en kon haar onmogelijk tegen wind dirigeren naar de goeie plek, ....ze krijgt geen verwaaingen en toen heb ik besloten om haar terug te halen) in de rec staat er dat Bizzy 2 duiven gemist heeft, dat is niet correct, contact met de gedelegeerde gehad en keurmeester, we laten het zo) deze proef is eigelijk door mij verknald, ik had Bizzy anders moeten inzetten ivm wind

Proef 2 konijnjacht Hier ben ik heel kort over dit was onze eerste proef Ik zet bizzy in, in 5 minuten heeft ze 3 apporten binnen, ik lijn haar aan en ga blij weg....Yep binnen! Om dan door een paar mensen te moeten horen.... je hebt 3 apporten binnen maar je hebt niet de goeie.....?? Grote vraag tekens dus.....Yep....3 konijnen....bizzy kwam met 2 konijnen en 1 eend, geweldig werk laten zien en was zeker van...100 pt.....laten we het zeggen dat het carnaval was en dat het 3de konijn vermomd was in een eend

Proef 3 Perceel jacht Dit is het geval van de Google map...je kon je hond echt niet zien! Een paar fracties kon ik haar zien De proef....wordt geschoten, 2 eenden, waarvan de linke een ziek is, ik zet bizzy in...ik zie dat ze de sleep oppakt en daarna kan ik haar niet meer zien....ze kwam terug met......een natte eend.....oeps...sleep verlaten dus, terug naar het poeltje en de mark eend gepakt (dit kost heel veel punten, 25) daarna gestuurd naar de blinde fazant, erg moelijk!!! Hond niet te zien, fazant lag achter een berg, de wind kwam van links, poeltje is links van de hond, door de berg en woeste terrein zag je af en toe of een staart of een neus en dat was het....maar fijn...uiteindelijk fazant gevonden, ik had nog tijd over en heb haar oo de sleep gezet, waarom niet bij de 2de inzet? Omdat bizzy naar mijn idee weer naar het poeltje zou gaan trekken. Dus bij de 3de inzet weer proberen dan maar.....vooruit...en hoppa richting sleep pakken en terug met de eend.

Proef 4 Nazoek op de ganzen Moelijk!!! Erg veel wind, erg veel verleidingen door vogels in het water, door de harde wind moelijk communiceren. Maar goed.....bij een langtong liggen 2 ganzen, we weten niet waar, 1 gans lag heel moelijk aan de waterkant omdat de langtong een verhoging was konden de honden geen verwaaing krijgen...maar bizzy ...vooruit.....en ze kwam gewoon erop!, de 2de lag achteraf in wat struiken, nogx we wisten niet waar ze lagen, dus je kunt niet anders doen dan....vooruit zoek op.....de logica is dan wel....heeft bizzy de kantjes afgezocht na de eerste...ok...daar ligt het niet...dus....zit....en dan maar gokken op de struiken...en ja..daar lag het. Daarna omdraaien en richting kraai...we wisten Ongeveer waar het lag, maar de plek was erg vaag....honden konden geen verwaaing krijgen dus het was een gok waar je hond naar toe stuurde...zou het daar kunnen zijn? Nee....dan daar? Ok...dan dieper......nee...meer naar rechts? Nee.....toen ineens ging bizzy behoorlijk in een rechte lijn vooruit.....neus aan de grond...ik had geen idee wat ze aan het doen was...een paar pogingen om haar terug te halen naar de oorspronkelijk plek, uiteindelijk lukt het en ik stuurde haar naar rechts en.....zoekop dan maar weer...en..pff ze had de kraai Achteraf blijkt op de plek waar ze ineens vooruit schoot een..hazen sleep te zijn geweest. En ik maar denken dat ze ienees gek was geworden.......

We moeten nog veel leren,!!!

Uitgelichte berichten

© 2020 by TWITTERPATED 

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle