Aparte apporten

gisteren mee gedaan aan een WT, heb me op het laatste moment aangemeld want ik zag dat apporte wild gebruikt werd, vos, nerts en rat en natuurlijk eenden, konijn en hazen duiven en kraaien ik ken mijn hondje en was bijna zeker dat ze het zou oppakken maar ja...je weet het nooit. waarom wilde ik het weten? omdat ik mijn hondje nog beter wilde kennen. het was een opzicht vrij simpel WT, bv....er werd gezegd...daar in de verte...ligt....dus ik kijken over een veld voorbij de slootje op het grote veld....nee....in de verte was daar...30 meter verder... de eerste proef is niet gegaan zoals ik wilde...sleep en een blinde vooruit....maar op de sleep ging Bizzy met de neus omhoog en rook de blinde...tja.... dat krijgen als de wind vanuit de blinde komt en de sleep zich ongeveer 20 meter van de blinde zich bevind..(daarna is de wind gaan liggen), ik heb Bizzy gewoon laten gaan en de blinde laten pakken en daarna weer op de sleep, daarna een proef met 3 apporten waar de rat zich bevond(die lag blind), die pakt ze gewoon op, was best verbaasd...geen idee wat ze ging doen...mischin vragen of? nee ze pakte het op daarna naar de proef met de nerts en de vos, en een eend over water dat was een drijfjacht, aan het begin lag een nerts aan het eind een vos en als de drijfjacht klaar was lag er een een in het water, in de zelfde richting als de drijfjacht. Bizzy ingezet voor de eend...plons...eend binnen tja...en daarna kwam het...ingezet voor de nerts , je kon je hond dan niet meer zien..en ja...ze kwam binnen 2 seconden met de nerts terug en toen...toen de vos...die al tig keren onder gepist was door andere honden..... Bizzy gestuurd richting vos, ze tekende ze gaat met snuffel in de struiken en hoppa hebben ze!!! Mijn verbazing was niet groot maar want kon me niet anders voorstellen maar nu heb ik bevestiging. daarna nog 2 markeren proeven, op de velde werd geschoten en op de terug weg weer, de andere markeer proef was wel grappig samen met je hond zit je in een hutje werd links en rechts geschoten, hond kon niet veel zien dus was markeren op geluid, we hebben een leuke dag gehad.

Uitgelichte berichten

© 2020 by TWITTERPATED 

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle